BANNERS
27.08.2015
Verhuizing tankstation om Deurningerstraat in Hengelo veiliger te maken

Reconstructie Deurningerstraat moeten de situatie veiliger maken voor fietsers. Foto: Frans Nikkels

Aan Frans Busscher zal het niet liggen, als het erom gaat om de Deurningerstraat in Hengelo veiliger te maken voor fietsers. Hij wil zijn tankstation TinQ best verplaatsen.

"Ik wil graag meewerken aan een goede oplossing, als dat bijdraagt aan de veiligheid." Hij heeft zelfs al twee locaties op het oog: de Deurningerstraat, over het viaduct richting Deurningen, bij het leegstaande politiebureau of op de Enschedesestraat, bij het kruispunt met de Kuipersdijk. "Het is allebei grond van de gemeente."

TinQ

Het stuk van de Deurningerstraat tussen TinQ aan de ene kant en aan de overzijde Keurslagerij Koekenberg en Thijert Bloemsierkunst is de bottleneck in de plannen voor de reconstructie die de straat veiliger moet maken voor fietsers, en dat zijn vooral scholieren. De straat is er te smal voor een veilige oplossing: het tankstation zit in de weg.

Ondernemers
Gemeentelijke verkeerskundigen proberen evenwel aan de overzijde een oplossing te vinden. En dat zien de ondernemers Marc Koekenberg en John Thijert niet zitten. Want hier kan alleen een vrijliggend fietspad van ruim twee meter worden aangelegd als de parkeerplaatsen voor hun winkels verdwijnen, constateren ze.

Ontwerpen

En die parkeerplaatsen zijn van levensbelang voor hun zaken, aldus de ondernemers. Ze wijzen er daarbij op dat de werkgelegenheid van dertig mensen in gevaar komt. Er liggen vier ontwerpen voor de reconstructie op tafel: "Geen van de vier voldoet ook maar enigszins aan de criteria", zeggen de slager en de bloemist. Dat zijn er drie: veiligheid, een breed vrijliggend fietspad en voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en klanten.

Bron: Tubantia

test