BANNERS
28.09.2015
Anwb: Volkswagen dieselgate

De afgelopen dagen zijn veel berichten in de media verschenen over de specifieke software die Volkswagen heeft gebruikt bij de dieselmotoren. Deze software zorgt voor een te positief resultaat bij de uitstoottesten in de Verenigde Staten.

Volkswagen AG heeft vandaag een verklaring op haar website geplaatst waarin zij toezeggen de volledige verantwoordelijkheid te nemen en alle kosten voor noodzakelijke maatregelen te zullen de dragen. In deze verklaring wordt ook vermeld dat het om motoren van het type EA 189 gaat.

De volledige verklaring van Volkswagen: http://www.volkswagen.nl/verklaring-volkswagen-ag


Reactie ANWB


De ANWB volgt nauwlettend alle ontwikkelingen. De ANWB vindt het belangrijk dat de nadelige gevolgen van problematiek niet op de autobezitters worden afgewenteld.

De gevolgen voor de consumenten hangen af van verdere ontwikkelingen, onderzoeken en ook van de maatregelen van Volkswagen. Zodra er meer duidelijk is, zal de ANWB ook meer informatie geven over de juridische positie van de consument. Op deze site zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De ANWB heeft in een brief aan de Vaste Commissie Infrastructuur & Milieu aandacht gevraagd voor de positie van de consument.
Download de brief

Bron: ANWB

test